Vandenbergboters Holten - kruidencreme Café de Paris

Recepten:


Café de Paris recepten

  • French hotdog:
    Neem een pistolet of puntbroodje en snij deze in de bovenkant in. Beleg deze met warme wijnzuurkool en een ardenner braadworst. Daar overheen Café de Paris kruiden crème en even gratineren onder de grill tot de boter mooi bruin word.
  • Crostini of bruschetta's:
    Snij een stokbrood aan dunne plakjes en smeer de plakjes in met Café de Paris kruiden crème. Grill de stokbroodplakjes onder de grill in de oven tot ze mooi donker bruin zijn. Garneren met een takje groen, dille, peterselie of een toefje van tomaat. Warm serveren heerlijk op een verjaardags feestje.
  • Panini's Café de Paris:
    Panini in smeren met Café de Paris kruiden crème, bedekken met het vlees wat u lekker vind bijvoorbeeld salami of gerookte kipfilet, plakjes tomaat en mozzarella toevoegen. Grillen en smullen maar.

  • Tosti Holterberg:
    Besmeer 2 boterhammen (bruin of wit) met Café de Paris kruiden crème. Plak ham en kaas toevoegen en grillen in het tosti-ijzer. Voor de liefhebbers kun je verder volop variëren met tomaat, komkommer, gegrilde kipfilet, ananas enz.
  • Gevulde champignons a la montagne:
    Champignons schonen met een stukje keukenrol (niet wassen, want dan zuigen ze vocht op) steeltjes verwijderen, de holling in de champignon vullen met een theelepeltje Café de Paris kruiden crème. Neem een plakje diepvries bladerdeeg (korstdeeg) en leg dit op de snijplank snij deze diagonaal door en omwikkel hiermee de champignon. Insmeren met iets eigeel aangemaakt met water en afbakken in een oven van 200 graden tot ze mooi goudbruin zijn.
  • Grote garnalen uit een potje:
    Pel de garnalen en zorg dat het darmkanaal goed is verwijderd. Marineer ze met knoflook, ketjap, sambal, peper, zout en wat ketoembar. Als deze voldoende zijn gemarineerd (ong. 2 uur) wokken of grillen in de pan. Roomsaus toevoegen en na smaak enige eetlepels Café de Paris kruiden crème. Opdienen in een klein stoofpotje of soepkom, garneren met verse bieslook en serveren met stokbrood of toast.
  • Entrecote Café de Paris kruiden crème (subliem):
    Grill of bak de entrecote of ribeye naar de gewenste gaarheid. Dresseer deze op een schaal of bord een eetlepel Café de Paris kruiden crème boven op het vlees leggen en verwarmen onder de grill in de oven tot dat het geheel donkerbruin is geworden. Serveren met verse gebakken friet en sla.

Kruiden Dilleboter recepten

  • Wrap met gerookte zalm en dilleboter.
    Smeer de wrap in met de dilleboter, verdeel hierover de zalm en zorg dat je aan de bovenkant een centimeter vrij houd. Smeer de zalm nogmaals licht in met de dille boter en verdeel hierover fijn gesnipperde ijsbergsla. Geheel op rollen en in plastic koel weg leggen om op te stijven daarna in schuine plakken snijden van ongeveer 2 cm dik.
  • Forel uit de oven met dilleboter
    Smeer de forel in met wat olijfolie en zout het licht. Geheel vullen met wat plakjes citroen en een takje rozemarijn. Als het uit de oven komt de citroen en rozemarijn verwijderen en vullen met de dilleboter. Je kunt de boter ook gewoon bovenop de vis leggen en alles mee serveren.
  • Verse zalm met dilleboter.
    600 gram verse zalm, 80 gram dilleboter en roerbakgroente en zout. Roerbak wat groente in een pan en leg dit in een vuurvaste schaal. Verdeel hierover de zalmfilet en zout deze licht. Dan de dilleboter over de zalm verdelen en geheel ongeveer 15 minuten in een oven van 160 graden laten garen.
  • Grote garnalen met dilleboter.
    Garnalen roerbakken en op het laatst een goede klont dille boter mee laten smelten
  • Stokbroodje of toast met dilleboter.
    Natuurlijk ook gewoon lekker op een toastje, stokbroodje of Crostini.

Truffelboter recepten

Truffelboter is heerlijk bij:
  • Gebakken biefstuk
    Bak de biefstuk tot de gewenste gaarheid en serveer er bovenop een klont truffelboter. Altijd lekker, je kunt ook puntjes nemen of de biefstuk aan hele dunne plakjes snijden en dan licht insmeren met truffelboter en kort onder de grill verwarmen.
  • Kip met truffelboter.
    Kruide kip met wat zout en peper. Smeer de kipjes vervolgens royaal in met de truffelboter. Stop ook een flinke klont boter in zijn bips. Zet de kipjes 3 kwartier in een oven van 150°c graden. Draai de kip een keertje om en lepel af en toe een beetje van de gesmolten boter over de kip heen. Na 3 kwartier verhoog je de temperatuur van de oven naar 200°c graden om de kip een lekker knapperig korstje te geven in ongeveer 10 minuten.
  • Aardappelpuree met truffelboter
    Aardappelen, melk en truffelboter. Kook de aardappelen het zelfde als bij een normale puree. In plaats van gewone roomboter toe te voegen, voeg je truffelboter toe. Zorg dat de melk lekker warm is.
  • Tagliatelle met truffelboter
    500 gram verse tagliatelle, zeezout naar smaak, 80 gram truffelboter. Doe de uitgelekte gekookte tagliatelle in de pan met de truffelboter. Hussel en doe de deksel op de pan en laat 1 a 2 minuten staan, zodat de tagliatelle de boter kan absorberen.
  • Wrap gevuld met rosbief en truffelboter.
    Smeer de wrap in met de truffelboter, verdeel hierover wat rucola sla. Verdeel hierover de plakjes rosbief en zorg dat aan de bovenkant een centimeter vrij blijft. Besmeer dan de plakjes weer licht met truffelboter en fijngesnipperde zongedroogde tomaat. . Geheel op rollen en in plastic koel weg leggen om op te stijven daarna in schuine plakken snijden van ongeveer 2 cm dik.


Met een culinaire groet,
Jan van den Berg









Vandenbergboters Holten - kruidencreme Café de Paris























Vandenbergboters Holten - kruidencreme Café de Paris









Vandenbergboters Holten - kruidencreme Café de Paris